Godišnjica smrti ratnog ministra Gojka Šuška

Povodom obilježavanja 21. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom Pavlom Miljavcem, generalom zbora u četvrtak,  3. svibnja 2018. na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj položilo je vijenac i zapalilo svijeće na posljednjem počivalištu ministra Šuška.

Uz članove obitelji  komemorativnom skupu nazočili su i predstavnici državne vlasti, MORH-a, Glavnog stožera OSRH, predstavnici braniteljskih udruga i prijatelji, a himnu i nekoliko prigodnih pjesama izvela je Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Gojko Šušak, ratni ministar obrane Republike Hrvatske je uz prvog Predsjednika dr. Franju Tuđmana, bio je jedan od najzaslužnijih ljudi za stvaranje Hrvatske vojske, kao i za pobjedonosni završetak Domovinskoga rata. Dao je nemjerljiv doprinos razvoju Hrvatske vojske, koja je poslije uspješnih oslobodilačkih akcija te napose nakon pobjedničkih operacija Bljeska i Oluje i u međunarodnoj javnosti stekla veliki ugled.

Molitvu za ministra Šuška, kao i za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, vojnike i policajce predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, koji je tom prigodom poručio: "Čovjek može zaboraviti i krivo vrednovati tuđu žrtvu. Može i krivo govoriti, ali Bog ne zaboravlja. (…) Bog sve vidi, sve vrednuje i sve obilno nagrađuje". Misa zadušnica služena je u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, Avenija Gojka Šuška 2.

Foto: HGZ/S.M.

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.