Proslava blagdana svetog Josipa Radnika

Izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom Pavlom Miljavcem, generalom zbora nazočilo je spomendanu svetog Josipa Radnika, koji je svečano je proslavljen u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Svetu Misu predvodio je mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta.

Nakon Mise ispred glavnih ulaznih vrata Svetišta započele je 1. međunarodna cestovna utrka – polumaraton (21 km) – 'Kup svete Obitelji' s ciljem kod župne crkve svetog Josipa u Šišljaviću. Utrku je otvorio general Pavao Miljavac, a organizaciju polumaratonu potpisuje gospodin Višeslav Dokoza i Hrvatski atletski savez. Sama utrka okupila je oko stotinjak trkača. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Ivan Dračar, iz AK Kvarner Rijeka i u ženskoj kategoriji Helena Gleša iz AK Dubrovnik iz Zagreba.

Po završetku utrke, u središtu Šišljavića održana je prigodna svečanost, koju je vodio glavni organizator manifestacije Višeslav Dokoza. Otkrivena je spomen ploča prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđman i održan blagoslov trga, koji sada nosi njegovo ime. Svečano je otvorena Etno soba i položen je kamen temeljac za buduće spomen obilježje svim poginulim mještanima s područja Mjesnog odbora Šišljavić, koji su položili živote za domovinu.

Na skupu u Šišljeviću su govorili Tomislav Družak, koji je bio jedan od utemeljitelja HDZ-a u Šišljaviću, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac i karlovački gradonačelnik Damir Mandić. Mandić je bio izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a istaknuo je da je polumaraton spojio Nacionalno svetište svetog Josipa i župu svetog Josipa u Šišljaviću.

Na stadionu Nogometnog kluba “Šišljavić” odvijao se je bogat glazbeni program te koncert Mladena Grdovića.

Foto: HGZ/S.M.

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.